obrázek

metody vaření

  • 887x přečteno
  • 15.12. 2018

 

Co je Sous - Vide ?

Výraz " Sous-Vide " pochází z francouzského jazyka a v překladu znamená „ve vakuu“.  

Jedná se o speciální metodu, kdy vaříme při konstantně nízké teplotě.

Ingredience k vaření musíme nejdříve zavakuovat do speciálního plastového sáčku a to s pomocí „vakuovačky“, která vysajete veškerý vzduch. Ingredience pak zůstávají mnohem déle čerstvé a lze je takto skladovat v lednici nebo v mrazícím boxu. V mrazáku tak ušetříte mnoho místa, balíčky jsou skladnější než jakýkoliv jiný obal.

Lze tak připravovat maso, zeleninu, ryby, ale např. i vajíčka.

Hlavním účelem vakuace je vaření ve vodní lázni. Do sáčku ještě před vakuováním můžete přidat máslo, bylinky nebo česnek a během pomalého vaření se všechny chutě promísí.

Zavakuovaný sáček s ingrediencí vložíme do vodní lázně, kterou jsme zahřáli na přesně stanovenou teplotu. Vaříme přesně stanovený čas, aby jídlo bylo měkké tak, jak jsme chtěli.

Tato metoda je opravdu skvělá a klidně ji můžete používat při domácím vaření. Nemusíte chodit do vyhlášených restaurací, kde  metodu Sous-Vide používají. Váš výsledek při vaření bude vždy dokonalý a vaše maso měkoučké a šťavnaté.

K celému procesu potřebujete jen vakuovačku, speciální plastové sáčky a vodní lázeň, ve které vše uvaříte. Nepotřebujete speciální hrnec, ale postačí ponorné cirkulační zařízení, které lze použít v jakémkoliv hrnci. Zařízení v nádobě udržuje zvolenou konstantní teplotu. Jen zvolíme správnou teplotu a čas, po který se bude ingredience vařit ve vodní lázni.

Je to opravdu jednoduché a výsledek je bezkonkurenční.





Náhodné aktuality:

obrázek

maso od řezníka

  • 14.12.2018
  • 1063x
obrázek

Bečov

  • 13.12.2018
  • 1897x
obrázek

pomalé vaření

  • 13.12.2018
  • 750x