obrázek

Karbanátky

  • 1299x přečteno
  • 11.07. 2019

 Ingredience :

1 kg mletého vepřového masa,2 cibule,2 vajíčka,1 hlavička česneku,2 starší rohlíky,mléko,hladká mouka,strouhanka,olej

sůl,pepř,kmín,majoránka.

Na obalení: strouhanka, hladká mouka, 3 vajíčka, mléko


Postup přípravy:

do mletého masa rozklepneme dvě vajíčka, osolíme a dobře promícháme. 

Dva starší rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, ty pak vymačkáme a přidáme do masa.

Do směsi dáme prolisovaný česnek, cibuli na jemno nakrájenou, majoránku, kmín, pepř.

Směs dobře - nejlépe rukama - prohněteme a postupně přidáváme strouhanku a mouku, až směs drží pohromadě.

Uděláme koule, které v dlani vytvarujeme na placky přibližně dva centimetry tlusté.

Připravíme na obalení:

tři vajíčka rozkvrdláme se špetkou soli a mléka. Karbanátky obalíme v mouce a strouhance.

Na pánvi smažíme po obou stranách do zlatova.

Podáváme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou. Také stačí obložit zeleninou a chléb.