obrázek

Můj postup hubnutí + recepty

  • 4868x přečteno
  • 04.01. 2020

Dnes začínám: přestal jsem jíst úplně sladké i sladké pití. Přestávám solit , protože stačí co už je v potravinách. Do pěti dnů vám to už ani nepřijde a naopak i rohlík se bude zdát slaný. Tuto dietu mám dlouhodobě ověřenou a pokaždé mi váha, kterou docílím, vydrží dva roky. Proč jen dva - protože pak zase začnu nekontrolovatelně jíst a to i sladké. Zatím žádný alkohol. Začínám na váze 104,2 kg a obvodu špeků a břicha 127 cm. Kdykoliv se můžete přidat, pokud máte pevnou vůli.

Posledních pár dní se mi nedaří zhubnout a tak jsem dnes porušil dietu a dal si řízek. Zítra budu pokračovat. Nejíst pokud hubnete.

44.den - po ránu 93,9 kg. Na snídani si dám jablko a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - mrkev na cibulce a pečené brambory. 

Suroviny:
4 brambory
3 mrkve
2 cibule a česnek
pepř, kmín,chilli
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi orestujeme cibuli i mrkev, přidáme česnek a koření. Tak deset minut restujeme a pak podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Brambory opečeme na pánvi dozlatova.

Večeře: včerejší jablečný závin.

43.den - po ránu 93,9 kg. Na snídani si dám hrušku a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - rýže s jablky.

Suroviny:
100 g rýže
2 jablka
1 lžíce rozinek
1 lžíce ovesných vloček
skořice
1 lžíce medu
Postup:
Rýži uvaříme v rýžovaru. Přidáme oloupaná, nakrájená jablka, rozinky, vločky, trochu skořice a med. Zamícháme a podáváme.

Večeře: jablečný závin.

 

Suroviny:
1 balíček listového těsta (2 záviny)
8 jablek
rozinky
kokos
skořice
med
Postup:
Listové těsto rozválíme. Potřeme medem rozmíchaným ve vodě a posypeme kokosem. Přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, rozinky a skořici. Zamotáme a potřeme medem s vodou.
Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

42.den - po ránu 93,9 kg. Na snídani si dám celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - vepřový plátek se šunkou, vejci a zeleninou. Večeře: zelenina.

Suroviny:
200 g vepřové kýty
1 cibule
50 g šunky
2 vařená vejce
2 kyselé okurky
2 jarní cibulky
pórek
červená paprika
olivový olej
drcený pepř a kmín
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, okořeníme a orestujeme na oleji. Cibuli nakrájenou na proužky osmažíme dozlatova. Přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme nakrájenou šunku, vejce, okurku, pórek, jarní cibulku a papriku.

41.den - po ránu 93,9 kg. Na snídani si dám celozrnný rohlík s jablkem. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu. Na oběd - těstoviny s mákem.  Večeře: bílý jogurt a trochu medu. 

Suroviny:
bezvaječné těstoviny
mák
med a rostlinné máslo floru
Postup:
těstoviny uvaříme podle návodu. Nabereme na talíř a do vařicích těstovin dáme med a posypeme mákem a vmícháme trochu másla.

40.den - po ránu 93,9 kg. Na snídani si dám celozrnný rohlík a kávu s medem. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu. Na oběd - kuřecí stehno s mrkví.  Večeře: bílý jogurt se zeleninou.

Suroviny:
2 kuřecí stehna
1 porek, česnek, paprika
2 větší mrkve
2 jarní cibulky
olivový olej
pepř, kmín, chilli
Postup:
Kuřecí stehna vykostíme,nakrájíme na kousky, mrkev,papriku a cibulku na kolečka. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek, kuřecí maso, zeleninu, koření a orestujeme. Přibližně po pěti minutách restování podlijeme vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a podlijeme.

39.den - po ránu 93,9 kg. Na snídani si dám celozrnný rohlík s kedlubnou. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu. Na oběd - smažený květák a šťouchané brambory.  Večeře: bílý jogurt s medem.

Suroviny:
1 květák
kukuřičná strouhanka
voda
brambory
pažitka
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme. Zcedíme a necháme vystydnout. Kukuřičnou strouhanku rozmícháme s vodou na hustější těstíčko, ve kterém postupně obalíme růžičky květáku. Smažíme ve fritovacím hrnci na 170 stupňů asi 5 minut.
Brambory uvaříme, zcedíme, přidáme pažitku a rozšťoucháme.

38.den - po ránu 93,9 kg. Dnes jsem zdolal 10 kg a obvod špeků a břicha mám menší o 15 cm. Na snídani si dám celozrnný rohlík s jablkem. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu. Na oběd - dietní guláš.  Večeře: bílý jogurt se zeleninu.

Suroviny:
500 g libového vepřového masa 
2 cibule
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
olivový olej
paprika, pepř, kmín
červená a zelená paprika
pórek
Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji dozlatova. 
Maso nakrájené na kostky, přidáme k cibuli, zasypeme paprikou a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a kmín. Restujeme tak dlouho, než maso získá správnou barvu. Poté podlijeme vodou, snížíme teplotu sporáku na minimum a dusíme doměkka. Občas promícháme a přidáme trochu vody. 
Jarní cibulku nakrájenou na kolečka osmahneme na oleji. Papriku nakrájenou na proužky přidáme k cibuli a orestujeme. Pórek nakrájíme na kolečka.
Paprikou a pórkem posypeme guláš na talíři.

37.den - po ránu 94,4 kg. Na snídani si dám celozrnný rohlík s kedlubnou. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu. Na oběd - těstoviny s mákem.  Večeře: bílý jogurt a trochu medu.

Suroviny:
bezvaječné těstoviny
mák
med a rostlinné máslo floru
Postup:
těstoviny uvaříme podle návodu. Nabereme na talíř a do vařicích těstovin dáme med a posypeme mákem a vmícháme trochu másla.

36.den - po ránu 94,4 kg. Na snídani si dám celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - vepřový plátek se šunkou, vejci a zeleninou. Večeře: zelenina.

Suroviny:
200 g vepřové kýty
1 cibule
50 g šunky
2 vařená vejce
2 kyselé okurky
2 jarní cibulky
pórek
červená paprika
olivový olej
drcený pepř a kmín
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, okořeníme a orestujeme na oleji. Cibuli nakrájenou na proužky osmažíme dozlatova. Přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme nakrájenou šunku, vejce, okurku, pórek, jarní cibulku a papriku.

35.den - po ránu 94,4 kg. Na snídani si dám celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - pečené brambory se zeleninou. Recept - 27.den. Večeře: zelenina.

34.den - po ránu 94,4 kg. Na snídani si dám hrušku a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - rýže s jablky.

Suroviny:
100 g rýže
2 jablka
1 lžíce rozinek
1 lžíce ovesných vloček
skořice
1 lžíce medu
Postup:
Rýži uvaříme v rýžovaru. Přidáme oloupaná, nakrájená jablka, rozinky, vločky, trochu skořice a med. Zamícháme a podáváme.

Večeře: zelenina.

33.den - po ránu 94,4 kg. Na snídani si dám jablko. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - houbová omáčka s bramborem.

Suroviny:
1 sklenice nakládaných hub
1 cibule
100 ml kokosového mléka
4 brambory
trochu oleje
mletý pepř, kmín
Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme houby, okořeníme a dusíme asi 10 minut. Zalejeme kokosovým mlékem a povaříme.
Podáváme s bramborem.

Večeře: zelenina.

32.den - po ránu 94,5 kg. Na snídani si dám hrušku. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - vepřové se sýrem - recept 24 den. Večeře: zelenina.

31.den - po ránu 94,8 kg. Opět se váha pozastavila. Na snídani si dám pomeranč. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - těstoviny se špenátem - recept 21 den. Večeře: zelenina.

30.den - po ránu 94,8 kg. Opět se váha pozastavila. Na snídani si dám jablko a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce,nebo zeleninu.  Na oběd - dušené zelné závitky - recept 14 den. Večeře: rajče.

29.den - po ránu 94,8 kg. Opět se váha pozastavila. Na snídani si dám hrušku a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - špagety s mákem. Nemám foto. Večeře: bílý jogurt a trochu medu.

Suroviny:
bezvaječné těstoviny
mák
med
Postup:
těstoviny uvaříme podle návodu. Nabereme na talíř a do vařicích těstovin dáme med a posypeme mákem.

28.den - po ránu 94,8 kg. Na snídani si dám jablko a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - sýrová omáčka s kuřecím masem.

Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 cibule
3 ks měkkého nízkotučného sýra
100 g strouhaného nízkotučného sýra
nízkotučná smetana
mléko
olivový olej
pepř, kmín
pórek
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. V pánvi usmažíme na oleji dozlatova cibuli, přidáme maso, koření a restujeme, dokud není maso měkké. Přidáme měkký sýr a smetanu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Můžeme rozředit mlékem, případně zahustit strouhaným sýrem. Na talíři posypeme pórkem. 

Večeře: zeleninu.

27.den - po ránu 94,8 kg. Na snídani si dám jablko a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - pečené brambory se zeleninou.

Suroviny:
12 menších brambor
brokolice
3 mrkve
1 cibule
žampiony
pórek
celý pepř, mletý pepř, kmín
Postup:
brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Do pekáče s pečícím papírem naskládáme brambory, mrkev, růžičky brokolice, žampiony a cibuli. Okořeníme a pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud není mrkev měkká.

Večeře: bílý jogurt a trochu medu.

  

26.den - po ránu 94,8 kg. Na snídani si dám hrušku a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - špagety se sojovým masem. 

 

Suroviny:
250 g bezvaječných špaget
250 g sojových kostek 
zeleninový vývar (brambory, mrkev, celer, brokolice) 
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g rajčatového protlaku
olivový olej
pepř, kmín, oregáno
Postup:
Nejprve si uvaříme z brambor, mrkve, celeru, brokolice nebo jiné zeleniny vývar. Zeleninu zcedíme (použijeme na jiné jídlo).V čistém vývaru vaříme 20 minut sojové kostky. Necháme vychladnout, přecedíme a rozmixujeme.
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme rozmixované sojové maso, prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Okořeníme, přidáme trochu vývaru a chvilku podusíme. 
Těstoviny uvaříme dle návodu.

Večeře: dušená kapusta.

Suroviny:
vepřová kost (z kotlety)
1/2 kapusty
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
pepř, kmín
Postup:
Maso uvaříme se zeleninou na polévku. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme. Obojí osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme kapustu nakrájenou na proužky, okořeníme a orestujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Nakonec přidáme maso z kosti a promícháme.


25.den - po ránu 95 kg. Na snídani si dám jablko a celozrnný rohlík. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - vepřové plátky se zelenými fazolovými lusky . Večeře: zeleninu.

 

Suroviny:
400 g vepřového masa (kýta) 
1 cibule
500 g mražených zelených fazolových lusků
olivový olej
celý pepř, mletý pepř, kmín
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do misky s trochou oleje a koření a necháme v lednici odležet. Fazolové lusky uvaříme doměkka. 
Maso nejprve prudce opečeme na oleji. Cibuli nakrájenou na proužky oresujeme, přidáme maso a dusíme, Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a přidáme trochu vody. Nakonec přidáme uvařené fazolové lusky.


24.den - po ránu 95 kg. Na snídani si dám hrušku. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - vepřové maso se sýrem. Večeře: okurka.

Suroviny:
500 g libového vepřového masa 
1 jarní cibulka,kousky zeleniny - květák,mrkev a celer
2 stroužky česneku
olivový olej
paprika, pepř, kmín
Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji dozlatova. 
Maso nakrájené na větší kousky, přidáme k cibuli, zasypeme paprikou a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a kmín. Restujeme tak dlouho, než maso získá správnou barvu. Poté přidáme zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a přidáme trochu vody. 

23.den - po ránu 95,2 kg. Na snídani si dám mandarinku. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - dietní guláš. Večeře: rajče.

 

Suroviny:
500 g libového vepřového masa 
2 cibule
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
olivový olej
paprika, pepř, kmín
červená a zelená paprika
pórek
Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na oleji dozlatova. 
Maso nakrájené na kostky, přidáme k cibuli, zasypeme paprikou a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a kmín. Restujeme tak dlouho, než maso získá správnou barvu. Poté podlijeme vodou, snížíme teplotu sporáku na minimum a dusíme doměkka. Občas promícháme a přidáme trochu vody. 
Jarní cibulku nakrájenou na kolečka osmahneme na oleji. Papriku nakrájenou na proužky přidáme k cibuli a orestujeme. Pórek nakrájíme na kolečka.
Paprikou a pórkem posypeme guláš na talíři.

22.den - po ránu 95,6 kg. Na snídani si dám jablko. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - zelenina a opečené brambory. Večeře: rajče.

Suroviny:
vařené brambory
1 jarní cibulka
1 větší mrkve
1 řapíkatý celer
olivový olej a rajský protlak
pepř, kmín

Postup:
mrkev nakrájíme na kolečka, celer na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu a orestujeme. Okořeníme a pár minut podusíme. Přidáme protlak a dusíme doměkka. Občas promícháme. Brambory na trošce oleje opečeme na pánvičce.

21.den - po ránu 95,8 kg. Na snídani si dám kousek ananasu. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - těstoviny se špenátem. Večeře: obložený celozrnný rohlík.

Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 cibule
2 větší mrkve
1 celer
olivový olej
pepř, kmín
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka, celer na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kuřecí maso a orestujeme. Okořeníme a pár minut podusíme. Přidáme zeleninu, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a podlijeme.

20.den - po ránu 95,8 kg. Na snídani si dám hrušku. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - kuřecí prsíčka s kořenovou zeleninou. Večeře: obloženou housku zeleninou.

Těstoviny se špenátem 
Suroviny:
250 g bezvaječných těstovin
250 g mraženého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
pepř, kmín
Postup:
Těstoviny uvaříme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme rozmrazený špenát, okořeníme a chvilku podusíme. Smícháme s těstovinami.

19.den - po ránu 95,8 kg. Na snídani si dám kousek pomela. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - dojím včerejší kuřecí prsíčka alá rozlítaný ptáček. Recept najdete v 18. dni diety. Večeře: obložený celozrnný rohlík.

18.den - po ránu 96,2 kg. Na snídani si dám obloženou housku. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - kuřecí prsíčka alá rozlítaný ptáček.

Suroviny:
2 kuřecí prsa
2 jarní cibulky
100 g čerstvých žampionů
100 g šunky
řapíkatý celer
pórek
3 vařená vejce
1 kyselá okurka
olivový olej
celý pepř, mletý pepř, kmín
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Cibulku, pórek a celer nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na proužky, vejce na čtvrtky, okurku na kostičky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme celer, žampiony a osmažíme. Maso nejprve z obou stran prudce opečeme. Poté opečené maso přidáme k usmažené cibuli, pórku a celeru. Okořeníme a pár minut podusíme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Občas promícháme a podlijeme vodou. 
Ke konci vaření přidáme šunku, vejce a okurku. Nakrájený pórek přidáme až po vypnutí sporáku.
Na talíři ozdobíme natí z jarní cibulky.

 Večeře: obložený celozrnný rohlík.

Postup: rohlík přepůlíme, mázneme rostlinným máslem,vyskládáme různou zeleninou a pokapeme citronem.

17.den - po ránu 96,4 kg. Na snídani si dám hrušku. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd - Vepřové medailonky na žampionech - 

Suroviny:
200 g vepřového masa (medailonky) 
2 jarní cibulky
100 g čerstvých žampionů
řapíkatý celer
pórek
olivový olej
mletý pepř, kmín
Postup:
Vepřové medailonky nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do misky s trochou oleje a koření a necháme v lednici odležet. Cibulku, pórek a celer nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pórek a celer a vše osmažíme. Maso dáme na pánev a nejprve z obou stran prudce opečeme. Poté opečené maso přidáme k usmažené cibuli, pórku a celeru. Pár minut podusíme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Občas promícháme a podlijeme vodou.
Příloha: Tvarohový salát s mrkví, červenou řepou a celerem
Postup: Mrkev, červenou řepu a celer rozmixujeme. Přidáme nať z jarní cibulky, smícháme s tvarohem, opepříme. Pro zvláčnění můžeme přidat bílý jogurt.

 Večeře: zeleninový salát. 

16.den - po ránu 96,6 kg. Na snídani si dám jablko. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd -  Potřebujeme - kuřecí prsa,olej,kmín,pepř,majoránku,chilli,česnek,cibule červená i světlá,žampiony,řapíkatý celer,mrkev,zelí,papriku zelenou pálivou a tomatovou pastu. 

Postup - do pánve dáme olej a postupně osmahneme na jemno nakrájenou cibuli,mrkev na kolečka,česnek a maso. Přidáme koření a chvilku orestujeme. Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na proužky. Vše ještě trochu orestujeme a poté podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Na závěr přidáme majoránku.

Večeře: bílý jogurt s medem.

15.den - po ránu 97 kg. Na snídani si dám ovoce - hrušku. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd budou kapustové karbanátky - postup níže. Večeře: zeleninový salát.

14.den - po ránu 97,2 kg. Na snídani si dám ovoce - pomeranč. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd budou dušené zelné závitky - postup:

Suroviny:

0,5 kg mletého libového vepřového masa

malá hlávka zelí

1 vejce
2 cibule
3 stroužky česneku
trochu oleje nebo sádla
mletý pepř, celý barevný pepř, kmín
Příloha: pražené zelí

Postup:

Hlávku zelí spaříme ve vařící vodě. Po vychladnutí ji rozebereme na jednotlivé listy.
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na sádle nebo oleji dozlatova. 
Mleté maso okořeníme, přidáme polovinu orestované cibule, prolisovaný česnek a vejce. Vše smícháme. Směsí plníme jednotlivé zelné listy, zabalíme a naskládáme do pekáče. Posypeme kmínem a celým pepřem, podlijeme trochou vody a pečeme asi 60 minut.
Zbytek zelí nakrájíme na proužky a vložíme k orestované cibuli. Přidáme kmín a restujeme dohněda. Dusíme doměkka. Občas promícháme a přidáme trochu vody.

Večeře - Kapustové karbanátky - dám si jeden s tímto salátem a ostatní budou zítra na oběd. 

Suroviny:
0,5 kg mletého libového vepřového masa 
malá hlávka kapusty nebo (1/2 velké hlávky)
1 vejce
2 cibule
3 stroužky česneku
trochu oleje nebo sádla
mletý pepř, kmín

Postup:
Kapustu očistíme a nakrájíme na proužky.
Cibuli a česnek nakrájíme na proužky a osmahneme na sádle nebo oleji dozlatova. Přidáme nakrájenou kapustu a orestujeme.
Mleté maso okořeníme, přidáme vejce a orestovanou kapustu. Vše smícháme. Ze směsi připravíme malé karbanátky, které upečeme nasucho v troubě na pekáči s pečícím papírem.

Zeleninový salát 
Suroviny:
1 salátová okurka
4 rajčata
1 jarní cibulka
pepř
šťáva z 1/2 citronu
Postup:
Okurku oloupeme a nastrouháme na nudličky. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibulku nakrájíme na kolečka. Opepříme, vymačkáme šťávu z půlky citronu, zalijeme vodou a promícháme.

Zbytek kapusty můžeme připravit jako přílohu: 
Suroviny: 1/2 kapusty, 1 cibule, kmín
Postup: Cibuli nakrájenou na proužky orestujeme na oleji nebo sádle dozlatova. Kapustu nakrájíme na proužky a vložíme k orestované cibuli. Přidáme kmín, trochu soli a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Občas promícháme a přidáme trochu vody.


13.den - po ránu mám stejně jako včera 97.3 kg. Vždy po pár dnech se stane , že se nic nezhubne, ale nebojte, zas to půjde dolu.  Na snídani si dám ovoce - pomeranč. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd bude dušená mrkev s masem - postup:

Potřebujeme: 

0,5 kg libového vepřového masa 
3 velké mrkve
2 cibule
trochu oleje nebo sádla
pepř, kmín

Postup: 

Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na sádle nebo oleji dozlatova. 
Maso nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli, okořeníme a restujeme tak dlouho, než maso získá správnou barvu.
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k orestovanému masu. Zalijeme trochou vody, snížíme teplotu sporáku na minimum a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas promícháme a podlijeme trochou vody.

12.den - po ránu mám stejně jako včera 97.3 kg. Vždy po pár dnech se stane , že se nic nezhubne, ale nebojte, zas to půjde dolu.  Na snídani si dáme obloženou celozrnnou housku s ovocem - jablko,hruška a kaki. Příprava - housku přepůlíme, lehounce mázneme máslem rostlinným, kaki oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Vyskládáme na housku pěknou vrstvu. Pokapeme citronem a obě půlky dáme na sebe. Může se dát jakékoliv ovoce. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd bude upravená včerejší polévka - postup:

Potřebujeme:  Kuřecí prsa,bílý jogurt,květák,kedlubnu,mrkev,porek,celer,hlávkové zelí,cibuli,česnek,libeček,majoránku,kmín,chilli.          Postup:  maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Na pánev dáme olej a osmahneme cibuli,česnek,porek,kmín. Postupně přidáváme maso, libeček a na větší kousky nakrájenou zeleninu. Po chvilce restování přidáme zelí, chilli a ještě restujeme. Podlijeme vařící vodou a dusíme doměkka. Na konec přidáme jogurt a majoránku. Večeře - trochu polévky jen to husté a do toho jsem přidal kousek sýra a prohřál na pánvi.

11.den - po ránu mám 97.3 kg. Na snídani si dáme obloženou celozrnnou housku jako včera. Příprava - housku přepůlíme, lehounce mázneme máslem rostlinným a vyskládáme zeleninou. Pokapeme citronem a obě půlky dáme na sebe. Může se dát jakákoliv zelenina. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd bude brokolice - postup:

 kousek porku nakrájíme na proužky, česnek na jemno a rajče na menší kousky. Na pánvi s trochou oleje restujeme dokud rajče nezměkne.Brokolici natrháme na menší růžičky, přidáme na pánev a chvilku restujeme. Přidáme kmín a lžičku chilli. Poté zalijeme trochou vody, snížíme teplotu sporáku na minimum a dusíme doměkka. Vodu necháme skoro vyvařit. Večeře - zeleninová polévka.

Potřebujeme:  květák,kedlubnu,mrkev,porek,celer,hlávkové zelí,cibuli,česnek,libeček,majoránku,kmín,chilli.

Postup:  na pánev dáme olej a osmahneme cibuli,česnek,porek,kmín. Postupně přidáváme libeček na větší kousky nakrájenou zeleninu. Po chvilce restování přidáme zelí, chilli a ještě restujeme. Připravíme hrnec s trochou vroucí vody a vše do něj přendáme. Vaříme doměkka a na konec přidáme majoránku.

10.den - po ránu mám 97.6 kg. Na snídani si dáme obloženou celozrnnou housku jako včera. Příprava - housku přepůlíme, lehounce mázneme máslem rostlinným a vyskládáme zeleninou. Pokapeme citronem a obě půlky dáme na sebe. Může se dát jakákoliv zelenina. Na svačiny třeba 100% džus, ovoce, nebo zeleninu.  Na oběd segedínský guláš. Postup:

 

cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na sádle nebo oleji dozlatova.
Maso nakrájené na kostky, přidáme k cibuli, zasypeme paprikou a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a kmín. Restujeme tak dlouho, než maso získá správnou barvu. Poté zalijeme trochou vody, snížíme teplotu sporáku na minimum a dusíme doměkka. Občas promícháme a podlijeme trochou vody. Je důležité, aby se maso nevařilo, ale dusilo.
Zelí pokrájíme, vložíme do hrnce a vaříme.
Když je maso měkké, přidáme zelí, smetanu, povaříme.  

Večeře obložený talíř - zelenina, vajíčko na tvrdo, kousek sýra a pokapat citronem. Jinak nesolit, nesladit - můžete trochu medu. Teď už to půjde pomaleji.

 

9.den - po ránu mám 97.9 kg. Na snídani a oběd si dáme tuto obloženou celozrnnou housku. Příprava - housku přepůlíme, lehounce mázneme máslem rostlinným a vyskládáme zeleninou. Pokapeme citronem a obě půlky dáme na sebe. Může se dát jakákoliv zelenina. Na svačiny třeba 100% džus.  Večer jedno rajče. Jinak nesolit, nesladit - můžete trochu medu.     

8.den - po ránu mám 98.8 kg.  Dnes už začneme pomalinku jíst. Je to proto, aby organismus nedostal šok, takže se nenacpat. Dáme si ke snídani polovinu hrušky a na oběd druhou. Večer jedno rajče.

7.den - po ránu mám 99.4 kg.  Dnes budeme pokračovat s očistou a likvidací vnitřního sádla. Během dne pít jen vodu s citronem, různé čaje, džus 100% ředit na půl s vodou, ale lepší je si vymačkat šťávu z ovoce a můžete i hořké kafe. Dělám si třeba černý čaj s citronem a přidám trochu kafe. To je vše a chce to opravdu vydržet. Zítra už začneme pomalu jíst.

6.den - po ránu mám 99.8 kg.  Dnes budeme pokračovat s očistou a likvidací vnitřního sádla. Během dne pít jen vodu s citronem, různé čaje, džus 100% ředit na půl s vodou, ale lepší je si vymačkat šťávu z ovoce a můžete i hořké kafe. Dělám si třeba černý čaj s citronem a přidám trochu kafe. To je vše a chce to opravdu vydržet.   

5.den - po ránu mám 100.7 kg. Obvod špeků a břicha 121 cm. Dnes budeme pokračovat s očistou a likvidací vnitřního sádla. Během dne pít jen vodu s citronem, různé čaje, džus 100% ředit na půl s vodou, ale lepší je si vymačkat šťávu z ovoce a můžete i hořké kafe. To je vše a chce to opravdu vydržet. Dnes po ránu jsem se napil i laku od okurek. 

4.den  - po ránu mám 101.5 kg a už to jde pomaleji. Obvod špeků a břicha 122 cm. Dnes začneme očistou a likvidací vnitřního sádla. Během dne pít jen vodu s citronem, různé čaje, džus 100% ředit na půl s vodou, ale lepší je si vymačkat šťávu z ovoce a můžete i hořké kafe. To je vše a chce to opravdu vydržet. 

3.den - po ránu mám 102 kg, ale nebojte takto rychle to půjde jen pár dní. Ráno půlka rohlíku - kysané zelí  a na oběd to samé. Svačiny jen zelí a k večeři - zelí a přidáme na kousky nakrájené rajče. Někdo nemá rád kysané zelí, tak stačí pokrájet čínské zelí. Hodně piji vodu s citronem. Pokud mám na něco chuť, dám si hořkou kávu.

2.den - dnes si dáme to samé. První kg jdou rychle dolu. Ráno jsem měl 103.4 kg. Dva tmavé celozrnné rohlíky jeden ráno k čaji s citronem. Jablko půlku na sváču a půl na oběd s rohlíkem a rajče večer až mě honí mlsná. Po celý den hodně piji vodu s citronem a nebo čaj s citronem. Dobré jsou i bylinkové. Místo jablka a rajčete si můžete dát i jiné druhy, ale ovoce spíš jen dopoledne a potom jen zeleninu. Nic nesladit a nesolit. Místo čaje si můžete dát hořkou kávu.

1. den - dva tmavé celozrnné rohlíky jeden ráno k čaji s citronem. Jablko půlku na sváču a půl na oběd s rohlíkem a rajče večer až mě honí mlsná. Po celý den hodně piji vodu s citronem a nebo čaj s citronem. Dobré jsou i bylinkové.

Náhodné aktuality:

obrázek

metody vaření

  • 15.12.2018
  • 1746x
obrázek

Bečov

  • 13.12.2018
  • 3946x
obrázek

maso od řezníka

  • 14.12.2018
  • 2827x