Ingredience :
1 kg mletého vepřového masa,2 cibule,2 vajíčka,1 hlavička česneku,2 starší rohlíky,mléko,hladká mouka,strouhanka,olej
sůl,pepř,kmín,majoránka.
Na obalení: strouhanka, hladká mouka, 3 vajíčka, mléko
Postup přípravy:
do mletého masa rozklepneme dvě vajíčka, osolíme a dobře promícháme.
Dva starší rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, ty pak vymačkáme a přidáme do masa.
Do směsi dáme prolisovaný česnek, cibuli na jemno nakrájenou, majoránku, kmín, pepř.
Směs dobře - nejlépe rukama - prohněteme a postupně přidáváme strouhanku a mouku, až směs drží pohromadě.
Uděláme koule, které v dlani vytvarujeme na placky přibližně dva centimetry tlusté.
Připravíme na obalení:
tři vajíčka rozkvrdláme se špetkou soli a mléka. Karbanátky obalíme v mouce a strouhance.
Na pánvi smažíme po obou stranách do zlatova.
Podáváme s vařenými brambory, nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou. Také stačí obložit zeleninou a chléb.