Ingredience :
500g krůtích prsíček
100 g anglické slaniny
4 brambory
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks cuketa
2 ks cibule
50 g bylinkového másla
150 g kysané smetany
50 g sýra
1 lžíce hořčice
3 lžíce oleje
sůl,pepř
Brambory důkladně očistíme a po jedné je zabalíme do alobalu. Položíme je na okraj grilu. Pečeme cca 50 min za stálého obracení.
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Papriky rozkrájíme na větší kusy, cuketu rozkrájíme na plátky a cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Anglickou slaninu rozkrájíme na plátky a stočíme.
Všechny ingredience střídavě napichujeme na 4 špízy. Potřeme olejem a pečeme. Po upečení osolíme, opepříme a přelijeme omáčku, kterou jsme si připravili tak, že dohladka rozšleháme zakysanou smetanu se sýrem, lehce osolíme a opepříme.
Brambory po upečení vyjmeme z alobalu a nařízneme. Pak je zlehka rozlomíme a na každou bramboru položíme kousek bylinkového másla.