obrázek

maso na jehle

  • 1147x přečteno
  • 14.12. 2018

Ingredience :

500g krůtích prsíček

100 g anglické slaniny

4  brambory
1 ks červená paprika

1 ks žlutá paprika
1 ks cuketa
2 ks cibule

50 g bylinkového másla
150 g kysané smetany
50 g sýra
1 lžíce hořčice

3 lžíce oleje
sůl,pepř

 

Brambory důkladně očistíme a po jedné je zabalíme do alobalu. Položíme je na okraj grilu. Pečeme cca 50 min za stálého obracení.
Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Papriky rozkrájíme na větší kusy, cuketu rozkrájíme na plátky a cibuli oloupeme a rozčtvrtíme.  Anglickou slaninu rozkrájíme na plátky a stočíme.

Všechny ingredience střídavě napichujeme na 4 špízy. Potřeme olejem a pečeme. Po upečení osolíme, opepříme a přelijeme omáčku, kterou jsme si připravili tak, že dohladka rozšleháme zakysanou smetanu se sýrem, lehce osolíme a opepříme.

Brambory po upečení vyjmeme z alobalu a nařízneme. Pak je zlehka rozlomíme a na každou bramboru položíme kousek bylinkového másla.