obrázek

roláda z Bečova

  • 1018x přečteno
  • 20.01. 2019

Suroviny :

800 g vepřové kýty

100 g anglické slaniny

100 g uzeného špeku

4 vejce

100 g čerstvých žampionů

2 lžíce zeleného hrášku

plnotučná hořčice

petrželka

sádlo

sůl, pepř

 

 

Postup :

 

Vepřovou kýtu rozkrojíme na plát a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí.

Celý plát masa pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme zelený hrášek.

Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme nadrobno nakrájený uzený špek a na kousky nakrájené žampiony. Přidáme vejce a usmažíme. Hotovou směs dáme na připravené maso a svineme pomocí fólie do rolády, kterou zajistíme potravinářským provázkem.

Roládu vložíme do pekáče a na rozpáleném sádle opečeme ze všech stran. Po opečení podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a přendáme do rozpálené trouby na 180 st. C.

Pečeme 2 hodiny. Poté z rolády odstraníme alobal a pečeme cca 30 minut k získání křupavé kůrčičky. Občas přelijeme výpekem.

Podáváme nakrájené na plátky, přelité výpekem, nejlépe s vařenými bramborami.