obrázek

Segedínský guláš

  • 1159x přečteno
  • 15.01. 2020

Segedínský guláš

Suroviny:
1 kg libového vepřového masa
3 cibule
3 stroužky česneku
trochu oleje nebo sádla
paprika, pepř, kmín, sůl
sklenice kysaného zelí
smetana (12 procent)

Postup:
cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na sádle nebo oleji dozlatova.
Maso nakrájené na kostky, přidáme k cibuli, zasypeme paprikou a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř, sůl a kmín. Restujeme tak dlouho, než maso získá správnou barvu. Poté zalijeme trochou vody, snížíme teplotu sporáku na minimum a dusíme doměkka. Občas promícháme a podlijeme trochou vody. Je důležité, aby se maso nevařilo, ale dusilo.
Zelí pokrájíme, vložíme do hrnce a vaříme.
Když je maso měkké, přidáme zelí, smetanu, povaříme a podle potřeby zahustíme moukou.