obrázek

sekaná od řezníka

  • 3119x přečteno
  • 20.01. 2019

Suroviny :

1,5 kg mletého masa - mix vepřového a hovězího

2 velké cibule

6 stroužků česneku

majoránka

mléko

sůl, pepř, kmín

 

Postup:

Mleté maso, cibuli nakrájenou na drobné kostičky, rozdrcený česnek a koření smícháme Osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Vytvořená směs nesmí být moc suchá, proto v případě potřeby přidáme trochu mléka.

Hutnost směsi musí být taková, aby šla vytvarovat šiška, která dobře drží tvar.

Vytvarujte ze směsi šišku a několikrát s ní udeřte o pracovní prostor, aby jste ze směsi odstranili vzduch.

Vytvořenou šišku uhlaďte rukou namočenou ve vodě, přendejte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte v troubě rozpálené na 180 st. C cca hodinu přikryté alobalem. Poté alobal odstraňte a pečte dalších cca 30 minut k získání krásné křupavé kůrčičky.

Během pečení přeléváme výpekem.

 

TIP

Vyzkoušejte – přidejte při zpracování do směsi masa špetku „pragandy“ – po upečení se dočkáte krásně červené barvy masa.

praganda  =  speciální solící směs na nakládání masa = rychlosůl